Επίσκεψη στην Αθήνα

   

Μουσείο της Ακρόπολης-Βουλή των Ελλήνων

Οκτώβριος 2012

 Επίσκεψη στην Ακρόπολη, στο μουσείο της Ακρόπολης και                                      στο κτήριο της Βουλής.

Στις 11 Οκτωβρίου 2012, οι μαθητές της Στ΄ Τάξης πραγματοποίησαν μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τα Προπύλαια, ο ναός της Απτέρου Νίκης, ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, σε συνδυασμό με την προετοιμασία που είχε προηγηθεί στο σχολείο, ζωντάνεψε στα μάτια των μαθητών μέρος από το μεγαλείο της ακμής του αρχαίου κόσμου.
Η ξενάγηση στο πραγματικά υπέροχο, Μουσείο της Ακρόπολης που ακολούθησε συμπλήρωσε τη μαγική εικόνα της προηγούμενης επίσκεψης. Το σχέδιο του Μουσείου,     ο τρόπος τοποθέτησης και παρουσίασης των εκθεμάτων και  ο εξαιρετικός τρόπος λειτουργίας του μας ενθουσίασε όλους, μαθητές και συνοδούς, και μας έκανε να αισθανθούμε περήφανοι για την ύπαρξή του.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με, προκαθορισμένη, επίσκεψη στο ιστορικό κτήριο της Βουλής. Αφού έγινε ενημέρωση, για την ιστορία του κτηρίου και το ρόλο του στην πολιτική ζωή του τόπου από  υπεύθυνη υπάλληλο του Ιδρύματος της Βουλής, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια ακολουθώντας τη διπλή μαρμάρινη σκάλα στο Μεγάλο Κλιμακοστάσιο οδηγηθήκαν στην αίθουσα των Τροπαίων Υπασπιστών (σήμερα Ελ. Βενιζέλου) όπου είδαν τα εκθέματα. Η επίσκεψη σε ένα τόσο σπουδαίο κτήριο αλλά και το δημοκρατικό ιδεώδες που αυτό εκπέμπει, πραγματικά άξιζαν τον κόπο να ταξιδέψουμε μέχρι εδώ.

 

 

[slideshow id=29][nggallery id=29]

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο